AH moestuintje

Het AH moestuintje is razend populair. De actie is inmiddels afgelopen en de plantjes groeien de bakjes uit. Wat nu? Wat kan je met de plantjes van het AH moestuintje?

Heb je de zaadjes van je AH moestuintje nog liggen en moet je nog beginnen of wil wat meer weten over wat je allemaal kan met je AH moestuintje? Op dez pagina meer informatie over de plantjes van je AH moestuintje.

Welke plantjes zitten in AH moestuintje?

– Bieslook (fijne bieslook)
– Krulpeterselie (gekrulde donkergroene peterselie)
– 
Selderij (gewone snijselderij)
– Dille (gewone dille)
– Tijm (Winter Tijm)
– Rucola (coltivata)
– Kropsla (meikoningin)
– Andijvie (breedblad volhart winter)
– Paprika (wolo wonder)
– Broccoli (groene calabrese natalino)
– Lente ui (Bosui) (witte van Lissabon)
– Prei (herfstreuzen 2 (Verb. Olifant))
– Wortel (amsterdamse bak)
– Aubergine (black beauty, ronde violette)
– Radijs (ronde rode vollegronds)
– Cherrytomaat (balkonzauber)
– Spinazie (matador)
– Veldsla (noordhollandse)
– Bosaardbei (fragaria vesca, Baron v Solemacher)

AH moestuinje potjes

De potjes van AH moestuintje zijn gemaakt van houtvezels en 100% afbreekbaar. Je hoeft, als je de plantjes gaat uitplanten dus je plantje niet uit te graven, je kan ze met potje en al verplaatsen. Albert Heijn:
“De potjes zijn duurzaam geproduceerd met hout afkomstig van uitsluitend jonge bomen uit beheerde bossen, welke enkel worden gekapt ten behoeve van uitdunning. Het betreft hier voor het overgrote merendeel lokale bossen in de nabijheid van de productielocatie. De potjes worden geproduceerd in Frankrijk.”

Biologisch

Ja, gedeeltelijk. De zaden van AH moestuintje komen volgens Albert Heijn van leveranciers waarmee is afgesproken dat er geen pesticiden worden gebruikt.

Uitplanten

Alle plantjes uit je AH moestuintje zal je moeten uitplanten om de plantjes meer ruimte te geven om te groeien. Je kan hier grotere potten voor gebruiken of de plantjes in de volle grond buiten planten. Ook kan je de plantjes in de moestuinbak zetten die wij hier verkopen.
Let op: sommige planten vinden het te koud buiten in Nederland. Deze plantjes kan je beter binnen houden in een grote pot.
Deze plantjes vinden het in Nederland al snel niet warm genoeg en gaan buiten snel dood:

– Aubergine
– Paprika
– Cherrytomaat

Tips AH Moestuintje

Bij de verschillende plantjes zijn veel tips te geven. Hieronder wat algemene tips:

– Wortel

De wortel uitplanten moet tijdig gebeuren. Let hierbij op, dat als het worteltje al uit de bodem is gegroeid van je potje, dat je deze voorzichtig behandeld. Het worteltje kan anders als ze groot is een soort handje gaan vormen met meerdere vingers.

– Aubergine

Lat deze maar lekker binnen in een grote pot

– Paprika

Ook de paprika moet binnen blijven

– Cherrytomaat

De tomaatjes moeten droog blijven, dus binnen is wel een handige plek. Als je in je eigen tuin buiten aardappelen hebt staan dan moeten ze hoe dan ook binnen blijven. Je hebt anders grote kans op een ziekte: Aardappelrot.

– Broccoli

Broccoli is een lastige. Dat komt doordat Broccoli eigenlijk bloemknopjes zijn, zoals wij ze eten. Als ze te snel groeien schieten ze door.. Zet ze tijdig buiten in een grote pot, volle grond of je moestuinbak. Wel even afdekken met wat doek of zeil.