Wat is een vierkante-meter-tuin?

moestuinbak met groentenmandDe vierkante-meter-tuin is een groenten-, kruiden- en/of bloementuin, die niet groot maar wel lekker compact is. Een vierkante-meter-tuin is vooral makkelijk met niet teveel gedoe. Het past helemaal bij iedereen die een druk leven heeft. Een vierkante-meter-tuin leg je snel aan, heeft weinig onderhoud en geeft niet teveel of juist te weinig opbrengst maar precies genoeg. Stel je dat eens voor, dat is toch te gek!?

Squarefootgarden.com

De grondlegger van de vierkante-meter-tuin is Mel Bartholemew van squarefootgarden.com.  Naast de vierkante-meter-tuin van Bartholemew zijn ook een paar varianten zoals de “cubed foot”, “container gardening” en “raised beds”. Wereldwijd zijn al veel mensen enthousiast over de vierkante-meter-tuin.

Snel en makkelijk

mpoestuinbak met groentenEen vierkante-meter-tuin is zo gemaakt. Je kunt zelf een bak maken of je besteld een moestuinbak in onze winkel. Met onze moestuinbak die je uit klapt en neerzet is de basis voor je vierkante-meter-tuin gemaakt. Je kun de moestuinbak in een hoekje in de achtertuin zetten, maar je kunt natuurlijk ook op je school een aantal moestuinbakken plaatsen. Op deze manier heb je je eigen vierkante-meter-tuin. Lekker makkelijk zaaien, je eigen groenten en fruit zien groeien en genieten van heerlijk gezond voedsel uit je vierkante-meter-tuin.